Sivustavedettävä sohva

JUVIsta löytyy perinteinen sivustavedettävä sohva. Sohvaa valmistetaan  180, 200 ja 210 cm  leveänä (=ulkomitta).
Tyyliltään sohva on kustavilainen, 1700/ 1800- lukujen taitteeseen ajoittuva malli, vaikkakin JUVI on sen mitoittanut ja mallintanut nykyaikaan sopivaksi.   


JUVIn sivustavedettävässä sohvassa on istuinkansi, joka varmistaa istuinmukavuuden. Monista vanhoista sivustavedettävistä istuinkansi puuttuu. Istuinkansi on irrallinen. Tämä nostetaan pois, kun vuode halutaan levittää. Sohva aukeaa n. 110 cm leveäksi vuoteeksi. Näin ollen nykyajan vaatimukset täyttävä parivuode se ei ole.  Toisaalta isoisoäitimme ja isoisoisämme nukkuivat vastaavan kokoisessa sivustavedettävässä sohvassa koko elämänsä. 110 cm leveässä pedissä!  Sen ajan ihmiset olivat kai pienempiä, tai sitten he eivät olleet tottuneet sellaiseen ylellisyyteen kuin mitä me tämän ajan ihmiset haluamme.

Eräs asiakkaamme rakensi JUVIn 180 cm leveästä sivustavedettävästä sohvasta parisängyn. Hän sijoitti sohvan sisään 160 x 200 cm runkopatjan. Eli pää päädyksi tuli sohvan selkänojapääty ja jalkopäädyksi laatikkopääty. Runkopatjan runko kiinnitettiin ruuveilla sivustavedettävän pää- ja jalkopäätyyn.
Täyspuisissa huonekaluissa muuntelumahdollisuudet ovat rajattomat!

Sivustavedettävää sohvaa JUVIsta saa puuvalmiina eli pintakäsittelemättömänä. Sen voi värjätä itse haluamallaan värillä tai maalauttaa ammattimaalarilla.Kuvan sohva on maalattu Allbäckin pellavaöljymaaleilla Vanhan siniseksi.
Sohvaan lisäilmettä tuo kaunis irtopehmuste, joka on verhoiltu Lauritzonin Madagacar- kankaalla.Vahattu helmenharmaaksiJUVIn puuvalmiit huonekalut voi myös koristemaalata


JUVIn sivustavedettävä sohva on mainio vieraspeti tai lastenhuoneen sänky. Mikä olisikaan ihanampaa perheen pikku prinsessalle, kuin nukkua yönsä vaaleanpunaiseksi maalatussa sivustavedettävässä sohvassa, jonka päällä on pitsiverhobaldakiini?  Puhun omasta kokemuksestani, sillä tällainen viritys oli minulla pienenä.
Lue lisää baldakiinista täältä Sohva sopii myös ruokapöydän ääreen istuintilaksi. Kannen alla voi säilyttää vaikkapa pöytäliinoja ja vanhoja sisustuslehtiä.
Lisämukavuutta puusohvaan tuot sijoittamalla kasan kauniita koristetyynyjä sohvalle.

Katso kuinka sivustavedettävä sohva maalataan maitomaaleilla:
Katso myös:  Pieni ja sievä pinnasohva
                              Gripsholm-nojatuolit ja -sohvat


Tämän kirjoitti:  Elisa

Suositut tekstit