Kylpyhuoneeseen täyttä puuta

Aurinkoista toukokuuta JUVI-blogin lukijoille! Vappu meni ja kesä alkaa olla käsillä. Blogin puolella jatkamme sisustustunnelmissa ja tässä tekstissä keskitytään kylpyhuoneisiin.Miksi valita JUVIn huonekalut kylpyhuonetiloihin? Ensinnäkin huonekalumme ovat täyttä puuta, sivuseiniä myöten. Ja toiseksi, ne ovat puusepän valmiiksi tekemiä ja kokoamia, eivät siis ole itsekasattavia. Näin vältyt itsekokoamisen tuskalta ja hieltä. :) Kolmantena tulee puuvalmius; esittelemme tehtaanmyymälöissämme täyspuiset huonekalumme puuvalmiina eli pintakäsittelemättöminä. Ne eivät siis ole koskaan väärän sävyisiä, sillä Sinä päätät värin!

.Puu materiaalina soveltuu mainiosti kylpyhuonetiloihin (ovathan saunan lauteetkin puuta, vieläpä usein pintakäsittelemätöntä!). Puu on hengittävä materiaali ja siksi luonnollisin ja terveellisin valinta kalusteisiin. Useilla meistä on ikäviä kokemuksia MDF-levystä valmistetuista kalusteista, jotka kylpyhuonekäytössä muutamassa vuodessa turpoavat kaatopaikkakuntoisiksi; puu sen sijaan, oikein käsiteltynä, kestää hyvin kosteissakin tiloissa.

JUVIssa suosimme hengittäviä ja laadukkaita pintakäsittelyaineita kuten vahoja ja pellavaöljymaaleja. Laadukkaat vahat antavat lakkaa ja muovimaaleja paremman suojan myös kosteutta ja kuumuutta vastaan. Kylpyhuonetiloihin soveltuu mainiosti esim. Allbäckin pellavaöljymaalit  ja -vahat sekä Osmo Color-puuvahat.
Tässä 2-ovinen pikkukomuutti (lev. 70 x syv. 36 x kork. 85 cm) on muokattu pieneksi allaskaapiksi. Kaappia on kavennettu syvyydestä ja samalla takajalat on poistettu. Komuutin kansi poistettiin ja korvattiin muotoonleikatulla vesivaneerilla, joka laatoitettiin samalla laatalla kuin kylpyhuoneen seinät.

Kaapin sävyksi valittiin kylpyhuoneen värimaailmaan sopiva harmaanruskea; Allbäckin värivaha, sävy: Myyränharmaa.


Peilikaappi rakennettiin JUVIn astiakaapeista; oikealla puolella 2-ovinen (80x32x65 cm) ja vasemmalla 1-ovinen (40x32x65 cm) kaappi. Kaapit on kavennettu 12 cm syviksi ja yhdistetty yläkoristelistalla, jonka taakse asenettiin epäsuoraa valoa antava valaisin. Valkoiseksi maalattu katto heijastaa valon tasaisesti koko tilaan. 
JUVIn antiikkimessinkiset rusettikoukut söpöinä pyyhekoukkuina. Vetimiksi valittiin JUVIn antiikkimessinkiset kukkanupit.
 2-ovi komuutti (85x38x85 cm) lavuaarikaappina.

Jos tilaa löytyy voit yhtä hyvin valita allaskaapiksi esim. 3- tai 4-ovisen komuutin, jolloin saat säilytystilaa runsaasti.
3-ovi komuutti on 125 cm leveä.
4-ovinen taas 135, 165 tai 195 cm leveä.
Komuutteja löytyy montaa eri syvyyttä; 30-55 cm.JUVIn mallistosta löytyy 1-, 2- ja 3-ovisia seinäkaappeja. On erilaisia lasiovi- ja puuovimalleja. Seinäkaappia valmistamme myös avomallina, ilman ovia. Kuvissa lasisalmiakki-oviset renginkaapit.

Seinäkaapit sopivat mainiosti kylpyhuoneen kaapeiksi. Oven lasin tilalle on helppo vaihtaa peililasi, sillä lasit ovat kiinni irroitettavilla puulistoilla.Seinähyllyt tuovat kätevää laskutilaa toilettiin ja kylpyhuoneeseen. Tähän hajuvedet ja meikit riviin :) Seinähyllyjä löytyy useita kokoja; pituus 45 - 165 cm.


Säilytystilaa tarvitaan aina! Me nykyihmiset hamstraamme kasoittaan pulloja ja purnukoita. Monella on varmasti voiteet, seerumit, kuorintageelit sekä muut pesuaineet joka lähtöön, joten kapea seinäkaappi ei aina riitä tämän kaiken säilyttämiseen.  Alle olen koonnut muutamia ehdotuksia kylppärin ns.pyyhekaapiksi.

1-ovinen tornikaappi,
45x38x200 cm,
löytyy myös lasiovella
Avotornihylly,
32x32x194 cm


1-ovi Joel-vitriini,
45x35x200 cm,
löytyy myös sileällä
lasiovella (Eliel)
Hopeakaappi, 54x40x150 cm,
löytyy myös lasiovella
               Kuvia asiakkaamme JUVI-kylppäristä


Lue lisää JUVI-kylpyhuoneista täältä Tämän kirjoitti: Elisa 


Suositut tekstit