KoristemaalausKoristemaalaukset ovat hauska lisä huonekalussa. Ne tekevät huonekalusta yksilöllisen ja mielenkiintoisen. Koristemaalaus voi olla koukeroisen romanttinen, suoralinjainen ja pelkistetty tai vaikkapa koristenauha esim. "juokseva koira" -ornamentti. Koristemaalauksen voi tehdä joko valmis-sabluunalla tai jos halutunlaista  koristekuviota ei valmis-sabluunoista löydy, voi sabluunan askarrella itse. Käsistään taitava tekee koristemaalauksen vapaalla kädellä.


JUVIn Isännänvaatekaappiin on tehty kauniit koristemaalaukset vapaalla kädellä. Koristemaalausten inspiraation lähteenä on 1700-luvun kustavilaistyyli, joka sopii hienosti vaatekaapin ilmeeseen.
Isännänvaatekaappi (lev. 100 x syv. 52 x kork. 210 cm)Vetolaatikoissa on sievät rusettimaalaukset. Laatikoiden reunoihin on tehty savenharmaat rajaukset. Vetiminä kustavilaiset laskoskahvat.Sivupöytä (160x35 cm) on maalattu valkoiseksi ja laatikoihin on tehty kukka-aiheiset koristemaalaukset.
JUVIssa huonekalusuunnittelijamme ja puutaiteilijamme Kalle Vikkula suunnittelee ja valmistaa ensimmäiset prototyypit huonekaluistamme, ennen kuin ne otetaan tuotantoon.

 
 Kuvan rokokootyylinen kaappi on Kalle Vikkulan uniikki taidonnäyte. Sen lisäksi että hän on suunnitellut ja valmistanut kaapin, hän on myös koristemaalannut sen itse. Euroopassa oli 1700-luvulla vallalla ”kiinalaismuoti” ja tämän ajan hengen mukaisesti Kalle on koristemaalannut kaapin oviin, kylkiin ja myös takaseinään kiinalaisaiheiset koristemaalaukset Koristemaalaukset Kalle on tehnyt perinteisillä maitomaaleilla.
Takaseinäänkin on tehty maisemakuva.Koristemaalaus voi olla hyvin yksinkertainenkin. JUVIn 2-ovisen vaatekaapin ovien salmiakit on tuotu kauniisti esille maalaamalla ne eri sävyyn kuin kaappi. Huomaa, kuinka vaatekaapin sävy sopii hienosti seinän tapettiin.

2-ovi vaatekaappi (lev. 75 x syv. 52 x kork. 195 cm)


Tämän kirjoitti:  Elisa

Suositut tekstit