Pellavaöljysuopa


Perinnekäsittelyt ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Talojen ulkoseiniä maalataan pellavaöljymaalilla ja samalla nautitaan kesäpäivästä. Sisätiloissa seiniä maalataan ja lankkulattioita suopakuurataan, jolloin saadaan likaa hylkivä kerros ja samalla lattioiden pesu yhdellä kertaa, kätevää! Tässä onkin hieman lisätietoa tuosta mahtavasta joka kodin puhdistusaineesta, pellavaöljysuovasta.Pellavaöljysuopa on kevyesti lipeöity suopa, joka on kodin monikäyttöinen tuote. Pellavaöljysuopa toimii mm. keittiössä hellävaraisena puhdistusaineena. Suovan avulla saa helposti irrotettua palaneen ruuan kattiloista ja pannuista, hetkinä jolloin tavallisen käsitiskiaineen kanssa jynssätessä meinaa usko loppua kesken. Omakohtaisena kokemuksena mainittakoon monelle varmasti tuttu tapahtumasarja kiireiseltä jouluaattoaamulta; palanut riisipuuro, joka on kiinni kuin tauti kattilassa ja hellassa. Vieraat tulevat kohta, mikä nyt neuvoksi? Onneksi kaapistani löytyi pullo kunnon pellavaöljysuopaa ja tilanne oli pelastettu!

 Pellavaöljysuopaa löytyy kolmessa koossa. Pienin pumppupullo on kätevä mm. keittiössä.

Suovan ehkäpä suosituin käyttökohde on lattioiden suopakuuraus josta yllä jo mainitsinkin. Lankkulattia saa upean pinnan suopakäsittelyllä, samanlaista ei millään muulla käsittelyaineella saa ja suopakuuraus on perinnekäsittelyä parhaimmillaan!

Suovan avulla lattian pintaan saadaan aikaiseksi likaa hylkivä kerros, joka tuntuu jalan alla ihanan pehmeältä. Kuuraus vaatii kärsivällisyyttä; upea ulkonäkö saavutetaan ajan kanssa useiden kuurauskertojen tuloksena. Käytännössä lattian kuuraus on helppo homma, tarvitset vain pellavaöljysuopaa, kylmää vettä, keskikovan harjan, kuivausrättiä (vanhaa T-paitaa, lakanaa yms.) ja iloisen asenteen. Muutaman vinkin avulla lopputuloksesta saa täydellisen. Kuuraus kannattaa tehdä muutama lankku kerrallaan, jotta likavesi ei ehdi imeytyä puuhun, lisäksi veden on oltava kylmää, sillä lämmintä vettä käyttäessä tuloksena on samea ja harmaan värinen lattia - ja nyt ei ole kyse kauniin harmaasta sävystä. Tarkemmat ohjeet suopakuuraukseen saat JUVI:n myymälöistä :)


Suopa toimii käsittelyn jälkeen mainiosti pensseleiden pesussa, kunhan muistaa pestä harjakset lopuksi vielä vedellä, jotta ne eivät kovetu. Suovan avulla voi pensselien lisäksi pestä myös itsensä, jos talonmaalauksessa yms. väriä löytyy maalauskohteen lisäksi maalarista itsestään yllin kyllin ;) 


Tästä nettikauppaamme:


 Katso kaikki tuotteet:


tämän kirjoitti: Marjo

Kommentit

Suositut tekstit