Pitkäikäisyyttä pintakäsittelyllä

Haluamme antaa asiakkaille mahdollisimman paljon valinnanvaraa ja tästä syystä huonekalumme ovatkin puuvalmiina, eli ilman mitään pintakäsittelyainetta. Puuhuonekalun kuuluu olla iätön ja ajaton, ajatuksena isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle. Puun pintakäsittelyssä onkin hyvä huomioida jo alusta alkaen oikeat aineet joilla käsitellä mööpelit, värin puolestahan se voi olla mitä vain sekä väriä voi vaihtaa ajan trendien mukaan!

 Harmoonisen romanttinen sisustus, kaikki pinnat on
 käsitelty mahdollisimman helppohoitoiseksi, täydellistä!


Miten valita sopivat käsittelyaineet? Täyspuisen huonekalun pintakäsittelyssä on omat niksinsä ja neuvonsa joilla saa mööpelin pinnasta paitsi pitkäikäisen niin myös helppohoitoisen. Puuvalmiina pinta on melko altis likaantumaan ja puun sisään pääsee imeytymään helposti kaikenlaiset ei-toivotut aineet. Onkin hyvä aina käsitellä pinta ennen käyttöönottoa.

Suosittelemme pintakäsittelyaineeksi mahdollisimman luonnonmukaisia aineita ja ennenkaikkia sellaisia jotka soveltuvat puulle suojaten sen. Puu pyrkii elämään aina jonkun verran vallitsevan kosteustasapainon mukaan. Käytännössä siis huoneilman ollessa kostea puu imee itseensä kosteutta turvoten ja ilman ollessa kuiva puu vastaavasti luovuttaa kosteutta. Puuhuonekalut ovat siis myös huoneilman optimoinnin kannalta loistava valinta! Miten tämä kaikki taas vaikuttaa valittuun käsittelyaineeseen? Turvotessaan ja kutistuessaan puu elää aina sen verran että pintakäsittelyaineen tulee olla tarpeeksi elastinen, jotta se joustaa mukana. Liian tiivis kalvo aikaansaa sen, että maalipinta ei kestä puun elämistä ja malikalvoon muodostuu halkeamia jotka eivät ole mieluisia.

Sopivan puuta suojaavan aineen lisäksi käytetyn pintakäsittelyaineen tulee olla sellainen, että se kestää elämää, pinnasta on mukava saada helposti pois kuivahtaneetkin ketsuppijäljet lasten ruokailun jäljiltä :) Hyviä käsittelyaineita ovat mm. erilaiset vahat, pellavaöljymaalit, öljyt sekä lakat.

Tässä esimerkkinä kahvin ja ketsupin imeytyminen pintakäsittelemättömään sekä suojattuun puupintaan. Alla olevassa kuvassa oikealla käsittelemätön pinta, värittömällä Osmo Color-vahalla vahattu ja vasemmalla valkoisella Osmo Color-vahalla vahattu pinta.


Valkoiselta ja värittömällä vahatulta pinnalta lähti kuivahtanut ketsuppi 
lähes kokonaan pois pelkällä kuivalla talouspaperilla pyyhkäistynä
 ja miedolla fairyvedellä pyyhkäisyn jälkeen pinta oli kuin uusi! 

Pieni kirjoituspöytä sopii mainiosti ruokapöydäksi eikä tarvitse aristella vaaleaa pintaa :)

Puuvalmiille pinnalle kahvi imeytyi puun sisään ja ketsuppi jätti myös jäljen pintaan. Tämäkään toki ei ole katastrofi, pintaa voi aina hioa ja muokata :)

Pitkäikäisyyttä ja suojaa lisätäkseen on hyvä myös käsitellä puu kummaltakin puolelta, eli esim. ruokapöydän kannen alapuoli tulee käsitellä ainakin kertaalleen jotta puu ei pääse ottamaan enemmän kosteutta toiselta puolelta ja ala kaareutumaan. Sama koskee kaappien sisäosia. Sopiva käsittelyaine piiloonjäävissä osissa on esim. öljy tai sellakka, joka on vanhanajan lakka. Sellakka on myös omiaan vanhojen huonekalujen käsittelyissä, esim. sen avulla saa suljettua epämiellytäviä hajuja vanhoista mööpeleistä pois.

Mustaa pellavaöljymaalattua  tv-kaappia on tuotu tasapainoittamaan
 vaaleaa Osmo Colorilla vahattua puupintaa, taas kerran helppohoitoista
pintaa ja värivaihtoehtoja on vaikka kuinka monta!


Oli siis käsittely mikä tahansa niin tärkeää on että kahvikupin
 saa laskea alas mihin vain ilman pelkoa ikävistä renkaanjäljistä :)
Tämä kaappi on maitomaalattu ja suojattu himmeällä lakalla ja vahalla,
 pinta menee täydellisesti vanhasta mööpelistä.

Olisiko kesällä aika kunnostaa tai uudistaa vanha mööpeli? Tässäkin asiassa on hyvä käyttää asianmukaisia aineita jotta lempihuonekalu kestää taas tulevat vuodet. Ammattitaidoiset myyjämme auttavat mielellään oikean aineen valinnassa, oli kyse sitten vanhasta tai täysin uudesta pinnasta :)Tästä nettikauppaamme:

Katso kaikki tuotteet:

Kommentit

Suositut tekstit