Puu materiaalinaPintakäsittelemättömät huonekalumme ovat pääosin täyspuuta. Materiaaleina käytämme mm. tervaleppää, joka on kaunis, punertava lehtipuu, jonka syykuvio on hillitty. Tervaleppä on merkittävästi kovempi puulaji kuin mänty ja sitä on käytetty huonekalumateriaalina satojen vuosien ajan.  Tervalepän väri vaihtelee koivumaisen vaaleasta aina pähkinänruskeaan ja pintakäsittely esim. pellavaöljyllä korostaa puun värivaihtelua kauniisti. JUVI-tuolit valmistetaan yleisimmin koivusta tai pyökistä ja muut huonekalut tervalepästä. TV-taso (200x42x56 cm), puuvalmis tervaleppäJUVIssa toimimme luontoystävällisesti ja siksi puuseppämme ovat saaneet ohjeen käyttää puumateriaali mahdollisimman tarkasti. Täyspuisissa huonekaluissa oksankohdat ja puun värivaihtelut ovat luonnollisia ja ne vaihtelevat yksilöstä riippuen. Jokainen JUVI-huonekalu on siis ilmeeltään uniikki!  
Tervaleppä, koivu ja pyökki ovat lehtipuita joiden oksankohdat eivät pihkaa kuten männyssä ja muissa havupuissa. Lehtipuusta valmistetut huonekalut voi siis huoletta maalata esim. valkoiseksi. Suosittelemme kuitenkin välttämään vesiohenteisia muovimaaleja maalattaessa täyspuisia huonekaluja. JUVIssa suosimme luontoystävällisiä perinnemaaleja ja -vahoja, kuten pellavaöljytuotteita ja maitomaaleja.
Täyspuinen sivustavedettävä sohva (200x70 cm),
maalattu punamullan sävyyn.
Täyspuu on ekologinen valinta


Huonekalun käyttöikä on merkittävä tekijä kun puhutaan ekologisuudesta. Täyspuinen huonekalu on tyypillisesti käytössä useiden sukupolvien ajan ja se on aina uudistettavissa kuhunkin elämäntilanteeseen ja aikaan sopivaksi. Uusiutuvan luonnonvaran, täyspuun, käyttö on taisteluamme perinteisen puusepäntyön, kestävän kehityksen ja puhtaan luonnon puolesta. Käytämme materiaaleina tuttuja pohjoisia puulajeja, jolloin emme ole aiheuttamassa sademetsien järjetöntä hakkaamista ja puun kuljetusmatkat ovat lyhyitä, yleensä vain joitakin kymmeniä kilometrejä.

Suositut tekstit