White Shabby Chic - Antiikkipatinoitu valkoinen

Valkoinen on viime vuosina vallannut sisustusvärinä suomalaiset kodit. Nykyään trendinä on laittaa valkoista valkoisen päälle ja mausteena käyttää vielä hiukan lisää valkoista, vaikkapa tekstiilien muodossa.

Valkoisia on valtavasti erilaisia! On keltaiseen murrettuja, kylmänvalkoisia, vaaleanpunaiseen taittavia, harmahtavia, vihertäviä, kiiltävää, mattaa, himmeää ja kaikkea siltä väliltä. Valkoisen sävyn valinnassa pitää olla tarkka, jos kotona on jo ennestään paljon valkoista, ettei sävyt riitele keskenään ja tee toista valkoista esim. likaisen näköiseksi. Siksi itse tykkään vaaleassa sisustuksessani yhdistellä rohkeasti toisistaan poikkeavia sävyjä, kuten valkoista, harmaata ja beigeä, jolloin sävyt eivät riitele keskenään, mutta ovat kuitenkin vaaleita. Valkoisen eri sävyjä voi myös yhdistellä rohkeasti, mutta ota huomioon että valkoinen valkoisella esim. valkoinen huonekalu valkoisella seinällä voi ikäänkuin hävitä ympäristöönsä.

Jos pelkkä valkoinen jo kyllästyttää, mutta haluat vaalean sisustuksen, voisiko ratkaisu olla antiikkikulutettu pinta, jolla saadaan aikaan astetta mielenkiintoisempi ilme sisustukseen? JUVI Piironki on antiikkikäsitelty maitomaaleilla; sävy: Lumivalkoinen. (lev. 85 x syv. 45 x kork. 90 cm)
Vedinten kohdalle on tehty antiikkikulutukset. 
Raffi ruosterautarengas sopii hienosti 
antiikkikulutetun huonekalun kaveriksi.

Antiikkikäsittelyitä voi tehdä paljon erilaisia; kevyitä, rajuja ja siltä väliltä. Voidaan tehdä antiikkikulutuksia, patinointeja, krakelointeja jne. Kuvan piironki on antiikkikäsitelty siten, että ensin pintaan on levitetty vanhanajan etikkapetsi, joka tervalepällä muuttuu tummaksi ja päälle on levitetty valkoinen maitomaali. Perinteinen maitomaali tekee jo itsessään antiikkisenoloisen pinnan, jolloin se soveltuu mainiosti antiikkikäsittelyihin. Maitomaalia levitetään pintaan n. 2-3 kerrosta, halutusta peittoasteesta riippuen, ja sitten se kulutetaan mm. kulmista, reunoista, vedinten kohdista. Antiikkikulutuksien tekemiseen tarvitaan vain tippa luovuutta ja rohkeutta lähteä rikkomaan pintaa hiekkapaperilla. Lopuksi maitomaalin päälle pyyhitään esim. Osmo Colorin Kirkas puuvaha suojaamaan pintaa.
Antiikkikulutettu valkoinen sopii hienosti trendikkääseen white shabby chic -tyyliin! :)
JUVI Liinavaatekaappi antiikkikäsitelty samaan tyyliin kuin piironki (lev. 65 x syv. 43 x kork. 165 cm)

Neliönupit tuovat modernin säväyksen vanhantyyliseen kaappiin!JUVIn Tikaskirjahylly on sivelty ohuelti perinteisellä maitomaalilla; sävy: Lumivalkoinen.
Tikaskirjahylly (lev. 227 x syv. 37 x kork. 240 cm)


Kurkkaa myös:
                Ranskalainen valkokalkki
               Helmenharmaa - kustavilaisajan valkoinen
                Antiikkipatinoitua pintaa
                JUVI-huonekalu valkoiseksiNäin teet itse "Shabby Chic" valkoisen pintakäsittelyn:
Keittiötikkaan antiikkikäsittelyKatso myös JUVIn pintakäsittely-opasvideo - ANTIIKKIKÄSITELTY VALKOINEN:


Tämän kirjoitti:  Elisa

Suositut tekstit