Antiikkiviimeisteltyä pintaa

Puuvalmiisiin eli pintakäsittelemättömiin JUVI -huonekaluihin voidaan tehdä erilaisia pintakäsittelyjä, myös antiikkikäsittelyjä. Antiikkikäsittelyillä saadaa aikaan astetta mielenkiintoisempi ilme huonekaluun ja koko sisustukseen.
Antiikkiviimeistelyjä on paljon erilaisia. Peittovahatun tai maalatun huonekalun kulmia ja reunoja voidaan kuluttaa auki hiekkapaperilla. Voidaan tehdä patinointeja ja krakelointeja. Monia kerroksia eri väreillä maalamaalla ja niitä auki kuluttamalla saa vanhaa ilmettä JUVI -huonekaluun.
Antiikkikäsittelyn voit tilata meiltä tai voit tehdä sen itse. Saat myymälästämme hyviä ohjeita erilaisiin pintakäsittelyihin. Perinteisistä pintakäsittelyistä kiinnostuneen kannattaa suunnata Vantaan Petikon tehtaanmyymäläämme, jossa pintakäsittely-asiantuntijamme Kalle antaa kullanarvoisia vinkkejä:)

Kuvassa JUVI :n vaatekaappi (75x52x195 cm) antiikkikäsiteltynä Osmo Color puuvahoilla vaaleanharmaaksi.
Lue: JUVI-vaatekaapitSarjapöytä on vahattu Osmo Colorin Luonnonvalkoisella vahalla peittävästi ja alta, kulmista ja reunoista on kulutettu esiin tummaa petsiä.Kevyt antiikkikulutus.


Kapea kaappi (52x34x130 cm) helmenharmaaksi antiikkikäsiteltynä. Kapea kaappi toimii esim. pyyhekaappina.

Tummaa kulutetaan vaalean vahan alta esiin esim. hiekkapaperilla.Rajusti antiikkikäsitelty piironki on näyttävän rouhea! Yleisilmeeltään valkoinen lipasto on mielenkiintoinen katseenvangitsija.


Firenze-komuutti (210 x 45 x K 86 cm) on saanut antiikkisen ilmeen maitomaaleilla. Perinteinen maitomaali antaa jo itsessään vanhanoloisen himmeän pinnan. Maitomaalilla saa myös aikaan todella näyttäviä antiikkipintoja! Katso JUVI :n Verona antiikkikäsittely

Sivustavedettävä sohva on maitomaalattu punamullan sävyyn ohuesti siten, että puu jää kuultamaan kevyesti maalin alta. 

Lisää kuvia nettikaupassammeTaidokkaaseen antiikkikäsittelyyn on käytetty useita kerroksia eri sävyisiä maitomaaleja.

JUVIn "ranskalaisella valkokalkki" -käsittelyllä huurteinen ilme!Mustaan pintaan saa tyylikkään antiikkikäsittelyn kun avaa huonekalun kulmia vaalealle puulle hiomapaperilla. Mustan ja vaaleanpuun yhdistelmässä on hieno kontrasti. 


Kuvan tervaleppäinen kaappi (100x40x125 cm) on vahattu Osmo Colorin peittävällä puuvahalla mustaksi ja antiikkikulutettu kevyesti.Lisää antiikkiviimeistelyjä:

Tee antiikkikäsittely itse!  Katso JUVIn pintakäsittely-opasvideot:

 Tämän kirjoitti:  Elisa


Suositut tekstit