Makuuhuoneen MAKE-OVER

ENNEN:

Pariskunnan 20 vuotta sitten rakennetun mökin makuuhuone kaipasi todella päivitystä tähän päivään. Kokonaisilme oli kulahtanut ja kalusteet vanhahtavat (huonolla tavalla! :) ). Tavoitteena muodonmuutoksella oli saada aikaan makuuhuoneeseen raikas ja tyylikäs huvilatunnelma, joka olisi pariskunnalle mieleinen vuosia eteenpäin.


Vanhat rottinkiyöpöydät, seinähylly ja sängynpääty saivat kyytiä ja tilalle tuli täyspuiset JUVI-huonekalut.


Projekti aloitettiin katon ja seinien maalaamisella. Alunperin mäntyhirret oli käsitelty värittömällä lakalla ja vuosien saatossa ne olivat kellastuneet. Seinien maalaamiseen käytettiin perinteistä pellavaöljymaalia, joka tarttuu myös lakan päälle. Sävyksi valittiin hempeä roosa. Seinämaalia levitettiin kahteen kertaan ja yhden kerroksen annettiin kuivua noin vuorokauden verran. Kattopaneelit maalattiin valkoiseksi. Ikkunalistojen sävyksi valittiin vaalea kustavilaisharmaa. Kuvassa maalia levitetty kertaalleen.

Toisen levityskerran jälkeen pinta oli siisti ja tasainen.


Sitten huonekalut! Kaikki tilan huonekalut ovat JUVIsta:

- Kustavilainen sängynpääty (160 cm)
- 2-ovinen komuutti (85x30x90 cm)
- Lehtilaudat (30x27x190 cm) yöpöydiksi, 2 kpl
- Vaatekaappi ruutulasi-ovilla (75x52x195 cm), 2 kpl
- Vaatekaappi puuovilla (75x52x195 cm), 1 kpl


JUVI-huonekalut maalattiin luonnon keskellä (huom. kesällä! :)). Luonnossa maalattaessa pitää olla tarkkana, ettei kaikki havunneulaset ja satunnaiset pörriäiset tartu märkään maalipintaan kiinni. Kuivumaan huonekalut jätettiin terassille. 


JÄLKEEN:Romanttinen ja raikas lopputulos hivelee silmää! Hempeä roosa ja vaaleanharmaa on oiva kombinaatio. Lehtilaudoille sijoitettiin muutamia koreja pikkutavaralle. Hiukan vielä vaiheessa :) Keskimäinen vaatekaappi odottelee vielä maalipintaa. Lasioviset vaatekaapit maalattiin kustavilaisharmaiksi ja oviin kiinnitettiin romanttiset kukkaverhot.


Lue myös: 


Kommentit

Suositut tekstit