Täyspuinen JUVI -keittiö


- Täyttäpuuta, runkoja myöten

- Kaapit ovat valmiita kaappeja, ei levykasoja

- Pintakäsittelemättömänä saat kaapit heti mukaan isosta Vantaan tehtaanmyymälästämme

- Yksilöllinen - Värin päätät sinä! -


JUVI-keittiö on JUVIn omaa suunnittelua ja tuotantoa. Muotoilu on suomalaiseen makuun sopivaa, ajatonta ja pelkistettyä. JUVI-keittiö sopii yhtä hyvin perinteitä vaalien asuttuun vanhaan kartanoon tai puutaloon kuin myös moderniin nykykotiin. Pintakäsittelyllä ja vedinvalinnoilla sama kaappi saadaan esim. kustavilaistyyliseksi kuten yllä. Kiiltomustaksi maalattuna se on ilmeeltään taas hyvin moderni.

Täyspuinen keittiö on ekologinen ja kestävä valinta

JUVIssa valmistamme huonekalumme ja keittiön kaappimme täydestä puusta, emme puristemassalevyistä. Materiaaleina käytämme tuttuja puulajeja, kuten tervaleppää, koivua ja mäntyä. Kun näitä käytämme, ei tarvitse pelätä sademetsien tuhoutumista. 

Huonekalun käyttöikä on merkittävä tekijä, kun puhutaan ekologisuudesta. Täyspuinen huonekalu on parhaimmillaan käytössä useiden sukupolvien ajan ja se on aina uudistettavissa kuhunkin elämäntilanteeseen ja aikaan sopivaksi.

JUVI-huonekalut ja myös keittiökaapit ovat puusepän valmiiksi tekemiä ja kokoamia, eivät siis ole itse kasattavia. Tämä on suuri osatekijä kestävyydessä.


- Värillä on väliä! -JUVI-keittiö myydään puuvalmiina eli pintakäsittelemättömänä, värin päätät Sinä. Kun lähdetään liikkeelle puuvalmiista kaapeista, värisävy voi olla mitä vain! Toisin sanottuna JUVI-keittiön värikartta on niin laaja kuin mielikuvitusta riittää. :)

Joku pintakäsittelee keittiön kaappinsa talonpoikaisruskeiksi, toinen maalaa helmenharmaaksi ja kolmas valitsee vanhan sinisen. Pitsihuvilan "shabby chic" -sisustajan vaihtoehdot ovat ehkä vanha roosa, vaalean vihreä tai luonnonvalkoinen? Lisäksi erilaisilla antiikkikäsittelyillä hän saa keittiöönsä hauskan rustiikkisen, "shabby chic" -ilmeen. Kontrasteista pitävä valitsee esimerkiksi mustan ja valkoisen yhdistelmän; yläkaapit valkoiseksi ja alakaapit mustaksi.


Pinta voi siis olla läpikuultava tai peittävä, matta tai kiiltävä, antiikkikulutettu tai vaikkapa krakeloitu. Vain taivas on rajana.
JUVI-keittiön kaapit ja komuutitJUVIn perusmalleista, kuten komuuteista ja kirjakaappielementeistä, voi totteuttaa keittiöön sopivia kokonaisuuksia. Alapuolella keittiötaso on muodostettu komuuteista; 3x   3-ovinen komuutti (L. 125 cm x S. 48 x K. 85 cm). Komuuttien kansilevyt on poistettu ja tilalle on laitettu yhtenäinen kivikansi.

Huomaa, kuinka on käytetty eri ovimalleja; keskellä on salmiakkiovet ja sivuilla sileät puupeiliovet. Tämä on sitä yksilöllisyyttä! ;)Tähän keittiöön haluttiin täyskorkeat yläkaapit ja siksi valittiin JUVIn 120 cm korkeat kirjakaapit. Ovien sisäpuolelle kiinnitettiin verhot, jotka antavat herttaista maalaistunnelmaa, mutta myös peittävät kätevästi kaappien sisältöä.

JUVI-keittiön suunnittelussa saa käyttää mielikuvitusta. Tämä hauska seinäkaappi on muodostettu kahdesta eri korkuisesta astiakaapista; lasisalmiakki-ovinen on 45 cm korkea ja puuovinen on 65 cm korkea. Päälle on laitettu vielä yläkoristepuu. Pintakäsittelyaineena on Allbäckin luontoystävällinen pellavaöljymaali, sävy: Saaristonharmaa

Uutuutena on saatavana myös täyssyviä keittiön kaappeja ja laatikostoja. Tässä muutama kuva Vantaan Petikon tehtaanmyymälässä olevasta esittelykeittiöstämme. Keittiön alakaapit ja yläkaapit on maalattu kahdella eri harmaan sävyllä.


JUVI- keittiön alakulmakaapissa on paljon säilytystilaa, (L. 90 x 90 x K. 86 cm). Kulmakaapin vieressä on laatikosto (L. 40 x S. 57 x K. 86 cm).Yläkulmakaappi (L. 65 x 65 x K. 92 cm)
Yläkaappeja; lev. 30, 40, 60 ja 80 cm. Lasi- ja puuovilla.
Miten toteutan JUVI-keittiöni?Keittiösuunnittelu on hyvä aloittaa jo kotona. Ota mittoja ylös ja piirrä vaikkapa pohjapiirrustus tilasta. Muista mitata myös huonekorkeus. Tule paikanpäälle Vantaan tai Espoon tehtaanmyymäläämme niin katsotaan keittiömahdollisuuksia yhdessä. JUVIsta saa apua keittiösuunnitteluun ja voimme myös piirtää ehdotuksen tulevasta JUVI-keittiöstäsi.
Kun kaapit on valittu, päätetään väri ja vetimet. Puuvalmiina kaapit saa vaikkapa heti mukaan tehtaanmyymälästämme, joten kannattaa tulla pakettiautolla. Näin ollen pääset pintakäsittelemään niitä vaikka heti. Tai jos haluat jättää värjäyksen ammattimaalarille, menee käsittelyssä n. 2-3 viikkoa.  
Kaapit voi noutaa joko tehtaanmyymälästämme tai voimme sopia kotiinkuljetuksesta.
JUVI-keittiön kaapit ovat siis puusepän valmiiksi tekemiä ja kokoamia, eivät ole itse kasattavia. Valmiiden kaappien paikalleen asentaminen on siis varsin helppoa, jos ruuvinväänin vaan pysyy kädessä.  ;)

Puuvalmiit astiakaapit; keskellä 2-ovinen (L.80 x S. 32 x K. 85 cm)
ja sivuilla 1-oviset astiakaapit (L. 40 x S. 32 x K. 85 cm).
Päälle on sijoitettu yhtenäinen yläkoristepuu.


Tervetuloa tutustumaan täyspuisiin JUVI- keittiöihimme!

Katso JUVI-keittiön kappien mittoja ja kuvia lisää Täältä
Lue myös:  


Tämän kirjoitti:  Elisa


Suositut tekstit