Jotain sinistä


Sininen on kaunis sisustusväri. Se on rauhallinen ja raikas, monen suomalaisen lempiväri. Sininen tuo minulle mieleen hiljaisuuden, keveyden, rauhan, puhtauden ja tietynlaisen kaipuun. Sinisen sävyjä on lukemattomia ja jokainen niistä herättää erilaisia tuntemuksia. Tummansininen yhdistetään usein yöhön tai meren syvyyteen ja vaaleansininen taas luo keveää ja viileää tunnelmaa. 

Vaaleassa sisustuksessa siniset yksityiskohdat nousevat kauniisti esille

Sisustuksessa sininen toimii hyvänä tehostevärinä, kuten tekstiileissä, maljakoissa, valaisimissa jne. Mutta kuka estää käyttämästä sinistä isoimmillakin pinnoilla, kuten huonekaluissa? Kuvan Rokokoo-vitriini on maalattu vanhan siniseksi (Allbäck pellavaäöjymaalit). Sininen vitriini on mainio katseenvangitsija. Kukaan ei voi olla huomaamatta sen komeutta.

Seuraavassa sinistä fiilistelyä JUVIn huonekaluilla:

Sohvapöytä (115 x 70 cm) on tehty vanhoista lattialankuista
Yönsiniseksi maalattu sivustavedettävä sohva kutsuu hiljaiseen lepohetkeen. Sohvan päälle on laitettu pehmuste, joka on verhoiltu Lauritzonin kankaalla.


Kulmakaapin sininen pinta on saatu aikaan laseeraustekniikalla. Se maalattiin ensin vaaleaksi ja sen jälkeen pintaan siveltiin ohuelti tummansinistä maalia.
Läpikuultavasti sinisellä pintakäsitelty lamppupöytä on hauska yksityiskohta sisustuksessa


Ranskassa rokokoo-ajalla kirkkaan sininen oli tyypillinen huonekalun väri. Kuvassa JUVIn rokokoo-pöytä on antiikkikäsitelty rajusti.
Hento sinikukallinen kangas raikastaa tummansiniseksi maalatun Gripsholm-nojatuolin.


Tornikaappi (L. 70 x S. 45 x K. 200 cm)
Bellman-tuoli

Tämän kirjoitti:  ElisaSuositut tekstit