Väripohdintoja

Mikä on oikea väri huonekalulle? 

Tähän kysymykseen törmäämme JUVIssa usein, sillä myymme huonekaluja, jotka saa minkä värisenä tahansa. Valinta on asiakkaan ja välillä valinta voi olla vaikeaa. Sama huonekalu on niin erilainen ja tyylinen eri väreissä. Jokainen haluaa varmasti valita upean sävyn, joka tuo kauniin puuhuonekalun oikeuksiinsa ja sopii tietenkin kodin muuhun ilmeeseen.
Mikä se oikea väri sitten on?

JUVIssa olemme myyneet valkoiseksi maalattuja huonekaluja jo monta vuosikymmentä. Valkoinen on ollut hitti jo pitkään ja on edelleenkin. Onhan se helppo ja ns. varma valinta. Kovin paljon pieleen ei valkoisen kanssa voi mennä. Vai voiko? 

Valkoisen sävyjä on useita. Siinä missä yksi valkoisen sävy näyttää upealta ja raikkaalta, voi toinen valkoisen sävy olla tunkkainen ja tehdä epäoikeutta koko kodille. Ja sama pätee kaikkiin väreihin. Yksi sinisen väri voi olla kotiisi juuri täydellinen ja toinen aivan epäsopiva.


Tämän ikuisen väriongelman olemme JUVIssa ratkaiseet, niin että valittavanasi on kaikki värit. Ei vain 6 tai 12 väriä, vaan ihan kaikki värit ja sävyt. JUVIssa meillä on paljon erilaisia värimalleja eri sävyistä, mutta nämä ovat vain murto-osa mahdollisuuksista. Voit tuoda myymäläämme oman värimallin, vaikkapa vanhan lipaston laatikon, jos haluat uuden huonekalusi samaan väriin. Tai voit etsiä sopivan värin rautakaupan värilastuista ja tuoda meille värikoodin. 


Värin valinnassa yksi hyvä ohjenuora on tarkastella muuta sisustusta, mitä värejä tilassa on ? Minulta kysytään päivittäin mikä olisi hyvä väri tai mitä suosittelisin - silloin kysyn usein mitä muuta tilassa on. Seinien ja lattian väri, minkä muun värisiä huonekaluja tilassa on, tyyli mitä haetaan jne. Valokin vaikuttaa väreihin paljon.

Alla olevassa kuvassa on kotimme eteinen, jossa on valkoiseksi maalattu 4-ovi komuutti. Pohdin oikeaa väriä pitkään, sillä halusin että komuutin väri olisi juuri oikea voimakaskuvioisen tapetin kanssa. Aluksi ajattelin helppoa valkoista - sen nyt ainakin täytyy sopia. Sitten mustaa - ehkä rohkeampi ja puhuttelevampi valinta. Rustiikkisia kuultovahattuja ruskean sävyjä - komuutin aito puumateriaali tulisi esille. Tumman vihreää - sopisi tapetin lehtikuvioihin. Ja vaikka mitä. "Malvan" violetti taisi myös käydä mielessä... Mutta mihin päädyin?  Valkoiseen.


Valkoinen sopi mielestäni parhainten tähän hetkeen, sillä halusin eteiseen "kevään valoa". Tapetin pohjaväri on aika tumma beigenharmaa ja halusin että komuutti tuo ikään kuin keveyttä ja valoa tilaan. Pieleen en mielestäni valinnassa mennyt, vaikkakin olen aina vähän vältellyt valkoista sisutuksessa. Olen mieluummin kallistunut harmaaseen tai muuhun pehmeämpään sävyyn. 

4-ovi komuutin valkoinen sekoitettiin samaan sävyyin kuin tapetin valkoiset kukat. Pintakäsittely toteutettiin perinteisillä maitomaaleilla, jotta saatiin vanhanoloinen pinta. Sävy on sekoitus Lumivalkoista ja Kermaa (Old Fashioned Milkpaint Co. / JUVIsta löytyy!) 


Katso kaikki JUVIn tuotteet: www.juvi.fiTämän kirjoitti: Elisa
Kommentit

Suositut tekstit