Allaskaappi kunnon puusta

Mitä huomioida wc/kylppäri remontissa?

Ensin kannattaa varmasti keskittyä siihen mitä tilalta hakee; kuinka paljon tarvitsee säilytytilaa ja laskutilaa. Perusasioille on hyvä miettiä säilytyspaikat, esim. wc-paperi, käsipyyhkeet, puhdistusaineet yms. Jos tilassa on tarkoitus säilyttää meikkejä ja rasvapurnukoita, näillekin on hyvä pohtia paikkansa, jotta tila pysyy selkeänä ja helposti siivottavana.

Jos kyseessä on pieni wc, johon ei mahdu erillistä kaappia, kannattaa valita mahdollisimman paljon säilytystilaa tarjoava allaskaappi. Seinäkaapit ovat pienessä tilassa loistava ratkaisu. Niihin mahtuu paljon tavaraa, mutta ne eivät vie lattia-pinta-alaa.  Seinähyllyillä saa kevyemmän oloisen kokonaisuuden, mutta ne eivät välttämättä aina pysy niin siisteinä. Kaappi on siitä kätevä, että ovet sulkemalla jäävät purkkipinot piiloon!

JUVIn Allaskomuutti 130x53x85 cm. Peilin molemmin puolin kapeat 1-ovi kaapit.Allaskaapin valinta 

Ensin tarkistetaan tilan mitat. Minkä kokoinen kaappi tilaan mahtuu. Usein sanotaan että n. 85-90 cm olisi hyvä korkeus altaalle - eli lattiasta altaan yläreunaan. Tämä tarkoittaa että jos toiveissa on malja-allas, joka asennetaan tason päälle (ei siis upoteta) voisi allaskaappi on n. 70 cm korkea. Altaiden korkeudet vaihtelevat mallista riippuen, mutta jos allas on esim. 15 cm korkea, niin 70+15 = 85 cm. Seuraavassa kuvassa on juuri tämän tyyppinen ratkaisu. 

Kuvassa 1-ovi kaappi (45x34x70 cm) ja malja-allas. 
Ruskea vahakäsittely tuo kivaa ilmettä vaaleaan kylpyhuoneeseen.

2-ovi kaappi (70x45x70 cm) sopii mainiosti malja-allas-tasoksi.

Kuvassa komuutti ja malja-allas. Komuutteja löytyy monessa koossa. 
Katso lisää: JUVI-komuutit

Täyspuisiin kaappeihin on helppo tehdä muutostöitä 
esim. muokata laatikoita, jotta allas mahtuu.


Kaappi johon sijoitetaan upotettava allas, voisi olla korkeudeltaan n. 85-90 cm. Mallistostamme löytyy useita kaappeja, joihin altaan upotus onnistuu ilman kummempia muutostöitä. Jos kaapissa on ovien lisäksi vetolaatikoita, voidaan laatikoita muokata siten, ettei upotettu allas häiritse niiden toimintaa. 

Verona-komuutistamme on tehty upea allaskaappi. 
Harmaan ja valkoisen liitto on aina yhtä ihana.


Miksi täyspuu mieluummin kuin lastulevy?

Täyspuun käyttö keittiöissä ja kylpyhuoneen ja wc:n kalusteissa on lisääntynyt koko ajan. Kokopuun käyttö lisää elinvuosia kalusteelle huomattavasti. Puinenkaappi on ekologinen ratkaisu. Se on kestävä ja aina korjattavissa, toisin kuin levykalusteet. Valitsemalla JUVIn täyspuiset huonekalut, tuet käsityön arvokasta perinnettä ja vältät kuormittamasta kaatopaikkoja turvonneilla lastulevy-kalusteilla (jokainen kylppäriä rempannut varmasti tietää mitä tarkoitan).Katso lisää:  JUVI-kylpyhuoneet


JUVI - Huonekalut Kunnon Puusta
-
Puhtaamman luonnon puolesta
Kommentit

Suositut tekstit