Eteissäilytys - kuinka saadaan kaaos hallintaan?

Ihanaa vuodenalkua kaikille! Näin alkuvuodesta tulee aina ainakin itse pohdittua sisustamista ja kevään tehdessä tuloaan sisustusinto sen kun kasvaa. Yksi kodin tila mikä monesti varsinkin vielä tähän vuodenaikaan aiheuttaa päänvaivaa ja ehkä hieman laiminlyöntiäkin on eteinen. Tila, jonka läpi kuljetaan joka päivä, jonka pitäisi toimia näppärästi ja joka jollain tavalla tuo oman fiiliksesä päivään. Oma päivä alkaa ainakin loistavasti kun tietää mistä ottaa minkäkin jutun eikä takkia tarvitse etsiä kasan alta vain huomatakseen että se ei olekkaan kuivunut edellispäivän loskasateesta tiiviissä mytyssä.

Monissa kodeissa ei ole erillistä isoa eteistä tai tuulikaappia johon voi jättää oven taakse kengät, takit, pipot ja hanskat, vaan usein eteistilan mööpelit saattavat näkyä olohuoneeseen, keittiöön tai kodin muihin tiloihin. Tällöin myös on mukava että nuo niin tarpeelliset säilytysratkaisut ovat sekä käytännöllisiä että kauniita.

Tässä siis muutamia ideioita eteissäilytykseen inspiraatioksi.Kenkäkaappi, tuo monitoimisäilytysratkaisu. 
Kippiovien taakse saa jemmattua kenkien lisäksi esim hanskat ja huivit ja alas vaikka kierrätykseen menevät pahvit. Kenkäkaappia valmistamme useassa koossa ja se on vain 28 cm syvä, täydellinen kapeaan tilaan! (vinkkinä tämä on täydellinen pyykkikaappi myös)

Katso lisää: kenkäkaappeja

Penkkiarkku tuo lisäsäilytystilaa sekä istumatilaa kivasti helpottamaan esim. solmittavien kenkien kanssa. Penkkiarkkuakin löytyy pienen pienestä 60 cm aika 170 cm pitkään johon saa jo isommankin perheen lapset odottamaan. Heinäseivästikas on sekä kaunis että käytännöllinen vaatesäilytykseen. 

Katso: penkkiarkkuja

Komuutteja löytyy useassa koossa, ja näistä vähiten syvä on vain 30 cm syvä. Ovien taakse ja laatikoihin saa kuitenkin tässä kapeassakin mallissa yllättävän paljon tavaraa, ja kulmiin ei törmäile kun eteisessä ei ole valtavan syvää huonekalua.

Komuutti on myös yksi JUVI:n klassikoista, se sopii tilaan kuin tilaan.Eteistilan salliessa eteiseen laitetaan puiset säilytyskaapit tuomaan säilytystilaa. Ovien taakse saa organisoitua ulkovaatteet vaikka vuodenajan mukaan sekä laatikoihin saa ylimääräiset kengät, huivit sun muut jotka putoilevat naulakon hyllyiltä. 

 Vaatekaappikokonaisuuksia löytyy monen monessa koossa,
 tässä esim. 190x52x240 cm kokonaisuus.

Vaatekaappien alalaatikostoista on tehty säilytyspenkki. Tilan salliessa alalaatikoston päälle voi hankkia kaapit lisäsäilytystä varten. Kaapin kylkeen voi lisätä vielä vaikka muutaman koukun. Perheen pienimmille koukut kun asettaa tarpeeksi alas niin saa pikkuväikin ripustettua omat jutut helposti.

Katso erilaisia vaatekaappimallejamme: vaatekaapit

Yksityiskohdat tekevät paljon, huolella tehdyt reunan viisteet sekä upeat viimeistelyt pintakäsittelyllä takaavat herkullisen lopputuloksen.

Piironki kätkee laatikoihin monenlaista, sekä iso kansitaso tarjoaa mukavasti laskutilaa.

Piironkeja löytyy monia kokoja ja malleja: piirongit

Eteissäilytyksen suunnittelussa olen itse ainakin huomannut sen, että unelmointi kannattaa aina, sekä järjestelällisyys.Jokaiseen tilaan löytyy montakin ratkaisua ja kuinka ihanaa onkin ettei tarkitse etsiä joka aamu kiireellä sitä toista lapasta/avaimia/lapsen kenkää ja vaikka mitä muuta kun kaikelle on oma paikkansa. Sitä tavoittelemaan!

Toivomme jokaiselle inspiroivaa sisustusvuotta 2019!

Terkuin, Marjo


JUVI - Huonekalut Kunnon Puusta
Puhtaamma luonnon puolesta

Kommentit

Suositut tekstit