Puuhuonekalun pohjatyöt

 

 JUVI-Productionin puuhuonekalut esitellään myymälässä pääosin puuvalmiina, eli ilman pintakäsittelyä. Puhtaalle puupinnalle voi laittaa mitä tahansa puulle sopivaa pintakäsittelyainetta. Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi suosittelemme tekemään huolelliset pohjatyöt ennen varsinaista pintakäsittelyä. On tärkeää pintakäsitellä huonekalusi kaikki pinnat, jotta puu hengittää tasaisesti.

 


 

Hyvät pohjatyöt takaavat onnistuneen lopputuloksen!

 

Noin puolet asiakkaistamme tilaavat meiltä pintakäsittelytyön valitsemalleen täyspuuhuonekalulle ja loput puolet käsittelevät ostamansa huonekalut itse. Tähän olemme koonneet vinkkejä ja ohjeita, kuinka onnistuneet pohjatyöt tehdään kotona.


 

Työn aloittaminen

Useimmiten on viisasta irrottaa kaikki saranat ja muut helat sekä lasit ja puupeilit. Irrotettavat osat kannattaa numeroida kokoamisen helpottamiseksi. JUVI-Productionin huonekaluissa on useimmiten irrotettavat puupeilit, mikä helpottaa puun elämisen hallintaa; kun irrottaa puupeilin ja maalaa sen kokonaan ei enää tule maalaamatonta puuta näkyviin puupeilin kutistuessa talvella.

 Kaapin ovi on irrotettu ja saranat ruuveineen pussitettu talteen.

 

 Ovipeilin saa irti ovikehyksestä ruuvilistat avaamalla. Sama toimii lasiovissa.Vesihoito

Maalausverstaallamme aloitamme työn kostuttamalla kaikki näkyvät puupinnat vedellä esim. kostealla pesusienellä tai siveltimellä. Puuhun tulleet pienet painumat nousevat tällöin ylös, ja mahdolliset tahrat paljastuvat ja ne voidaan hioa pois. Anna huonekalun kuivua kokonaan ennen kuin jatkat työskentelyä.

 Kittaaminen

Erilaiset pintakäsittelyt vaativat eri väristen kittien käyttöä, joten läheskään kaikkia oksahalkeamia yms. puulle ominaisia koloja ei ole kitattu verstaalla. Levitä sopivan väristä puukittiä koloon tai halkeamaan, anna kuivua ja hio puun syyn suuntaisesti tasaan pinnan kanssa. 

Pohjahionta

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi hio kaikki huonekalun pinnat puun syyn suuntaisesti hiekkapaperilla 120 karkeudella. Tämä on tavallisesti riittävää maalattaville pinnoille. Osmo Color öljyvahoja varten on parasta hioa vielä 180 karkeudella, ja vesi-/ spriipetsejä ennen 240 karkeudella. Huomioithan että jos tähdätään hiontakarkeuteen 240, tulee 120:n ja 180:n hionta suorittaa ensin. Ylipäänsä yli 60:n hyppyä hiontakarkeudesta toiseen ei kannata tehdä, koska silloin hienommalla karkeudella joutuu hiomaan erittäin paljon kauemmin. Poista lopuksi pölyt harjalla.

 

 

 

Pintakäsittelyjärjestys

Aloita pintakäsittely sisä-/alapuolelta. Jos huonekalun sisäosia käsitellään sellakalla tai eri värillä kuin ulkopuolta, on yleensä parasta aloittaa sisäpuolen käsittelemisellä.

 

 

 

Opi lisää:

Nettisivuiltamme löydät maalareidemme vinkit pintakäsittelyyn http://juvi.fi/opasvideot.html

 

 

 

Kommentit

Suositut tekstit