Värien yhdistelyä - läpikuultava & peittävä

Tähän olemme koonneet ideoita peittävän ja läpikuultavan pinnan yhdistelystä. Värien valinta voi joskus olla haasteellista, kun ei osata päättää valittaisiinko kaunis puunsävy korostamaan aitoa puuta vai pitäisikö mennä tutulla ja turvallisella peittävällä värillä. 

Etenkin valkoinen on usein sellainen, että sitä voi tulla valittua kotiin hieman liikaa, jolloin lopputulos voi olla ilmeetön. Kun valitaan aito, puinen huonekalu, voidaan puun luonnollinen olemus tuoda lisämausteeksi sisustukseen.

Tässä valkoisen pöytäryhmän kruunaa ruokapöydän "konjakin" ruskeaksi vahattu kansi. Puunsävy tuo ihanasti lämpöä muuten vaaleaan sisustukseen. Lisäksi Osmo Colorin puuvahalla vahattu pöydän kansi on helppohoitoinen - kun siihen ajansaatossa tulee ajan patinaa, voidaan kansi hioa ja lisätä uuttaa vaha pintaa.
 

 

Tervaleppäinen piironki on vahattu peittävällä harmaalla, mutta kanteen on levitetty kirkas eli väritön vaha. Väritön puuvaha korostaa tervalepän kaunista, punertavaa ominaisväriä.

 


 

 Vaalean ystävä valitsee väriparikseen vaalean puunsävyn. Jos puuvalmiin koivu- tai tervaleppä -huonekalun väri inspiroi luonnollisuudellaan,  voidaan huonekalun ilme pitää samassa värissä myös suojapinnan kanssa. Tällöin valinta on Osmo Colorin läpikuultava puuvaha, sävy: Koivu. "Koivu"- sävyssä on hieman vaaleaa pigmenttiä, jolloin se pitää koivu- tai tervaleppä - huonekalun vaaleana - melkeinpä puuvalmiin näköisenä.

 Alla olevan pöydän kansi on vahattu Osmon "Koivu" -vahalla, jolloin ilme on hyvin raikas. Jalat ovat saaneet pintaansa valkoisen peittävän vahan.


Sama toimii myös tumman värin kanssa. Alapuolella lamppupöytä on maalattu tumman harmaaksi ja kanteen on levitetty Osmo Colorin "Koivu" -vaha.


Musta ja puunväri sopivat myös yhteen.
Katso lisää: 

Osmo Color - KOIVU -puuvaha

Osmo Color - KIRKAS -puuvaha 

 

 

 

Kommentit

Suositut tekstit