JUVI - Puhtaan luonnon puolesta

JUVI-Production vaalii täyspuuhuonekalujen ja puusepäntyön arvokasta perinnettä.  Ponnistelemme sen eteen, että meillä suomalaisilla olisi mahdollisuus saada koteihimme ekologisesti tuotettuja täyspuisia huonekaluja vaikka elämmekin kertakäyttöhuonekalujen aikakautta.



Tuotteen pitkä elinkaari

Huonekalun käyttöikä on merkittävä tekijä, kun puhutaan ekologisuudesta. Täyspuinen huonekalu on parhaimmillaan käytössä useiden sukupolvien ajan ja se on aina uudistettavissa kuhunkin elämäntilanteeseen ja aikaan sopivaksi. 

JUVIn huonekaluilla on jälleenmyyntiarvoa käytettynäkin; ne eivät ajaudu koottavien levykalusteiden lailla täyttämään kaatopaikkoja.





Suunnittelemme JUVI –huonekalut itse ja suunnittelussa meillä on esikuvana historiamme ja juuremme.  JUVIn huonekalut valmistetaan käsityönä täyspuusta.  Uusiutuvan luonnonvaran, täyspuun, käyttö on taisteluamme perinteisen puusepäntyön, kestävän kehityksen ja puhtaan luonnon puolesta.

Huonekalumateriaaleina käytämme tuttuja puulajeja kuten koivua, tervaleppää ja mäntyä. Kun näitä käytämme, ei tarvitse pelätä sademetsien tuhoutumista.














Terve huoneilma

Aidolla puulla on huoneilmaa tervehdyttävä vaikutus. Puu luovuttaa kuivana vuoden aikana kosteutta huoneilmaan ja taas kosteampana aikana sitoo ylimääräistä kosteutta itseensä. Puiset huonekalut ja aito puu sisustusmateriaalina tuovat mukanaan terveellisemmän huoneilman; voimme paremmin, kun kodeissamme on mahdollisimman vähän pitkälle jalostettujen materiaalien, liimojen ja pintakäsittelyaineiden erittämiä lisäaineita. 
Suosimme pintakäsittelyssä luonnonmukaisten maalien ja vahojen käyttöä. Näin aidon puun luonnolliset ominaisuudet säilyvät myös pintakäsitellyssä huonekalussa. Huoneilman puhtaus säästää meidät monilta pahoinvoinneilta ja sairauksilta.



Hiilijalanjälki

Panostamme siihen , että JUVIn hiilijalanjälki olisi mahdollisimman pieni.  Lyhyet kuljetusmatkamme eivät kuormita ympäristöä samassa mittakaavassa kuin kaukomaista tulevat kuljetukset.  JUVIn täyspuu-huonekalujen kuljetusmatka verstailtamme Vantaalle on vain 200 km !  




Hiilijalanjälkeämme pienentää merkittävästi myös se, että me JUVIssa kuljetamme puuvalmiit huonekalumme verstailta myymälään pakkaamattomina;  siis ilman minkäänlaisia pahveja tai muovikääreitä! Autoa pakattaessa laitetaan huonekalujen väliin pehmusteita, jotka käytetään aina uudelleen ja uudelleen. 

Lakattu ja maalattu huonekalu on arka kuljetuksessa tuleville naarmuille ja kolhuille, mutta puuhuonekalun pintakäsittelemättömyys ja lyhyet kuljetusmatkat mahdollistavat meille pakkausten pois jättämisen. 
Huonekalut saadaan lastattua, ilman pahvilaatikoita hyvin tehokkaasti, koska eri kokoiset huonekalut voidaan asetella sisäkkäin ja limittäin. Tila saadaan käytettyä mahdollisimman tehokkaasti. Autoissa ei kuljeteta tyhjää laatikoiden sisällä, vaan kaikki tila käytetään. Omalta osaltaan tämäkin vähentää ympäristön kuormitusta.
Kun kuljetamme puuvalmiit  huonekalut itse asiakkaillemme, kuljetamme ne niin ikään pakkaamattomina; näin asiakkaalle ei jää isoa pakkausmateriaalien vuorta huolekseen. 






Tämä Blogi-teksti julkaisiin aikaisemmin 17.2.2012.




Tästä nettikauppaamme:





Katso kaikki tuotteet:









Kommentit

Suositut tekstit