Värin valinta - Puun sävytSuosittelemme täyspuisen huonekalun pintakäsittelyyn laadukkaita käsittelyaineita, jotka antavat puun hengittää. Näin saat parhaan hyödyn täyspuun ominaisuuksista.  Tällaisia ovat esimerkiksi Osmo Color -puuvahat.

Osmo Color on öljypohjainen ja nestemäinen puuvaha, jolla saa täysin läpikuultavasta aina maalimaisen peittävään pintaan olevia lopputuloksia.
Osmo ei vaadi päälleen erillistä suojapintaa, vaan samasta purkista saadaan väri ja suoja. Osmo Color -puuvaha antaa laadukkaan ja kestävän pinnan. Se sopii mainiosti esim. ruokapöytiin, keittiön kalusteisiin ja kylpyhuoneisiin.

JUVIn erikoiskäsittelyissä maalarimme sekoittaa eri pigmenttejä ja sävykerroksia saadakseen uniikin ja vanhan oloisen pinnan.
Tähän olemme koonneet suosituimpia puun sävyisiä pintakäsittelyjämme:
Osmo Color -puuvaha, sävy: Kirkas/väritön -> tervalepällä  
(puun ominaissävy nousee esille, silkin himmeä)
2x levitettynä
Huom. kun valitaan Kirkas -käsittely määrää pohjalla oleva puu ja sen sävyvaihtelut miltä lopputulos näyttää.  Jos puu on tasasävyinen on lopputulos myös tasasävyinen ja jos puu on kirjava, on lopputulos eläväpintaisempi. 


Kirkas


Kirkas

Kirkas


Kirkas


Osmo Color -puuvaha, sävy: Koivu -> tervalepällä  
(sisältää vaaleaa pigmenttiä, pitää tervalepän ja koivun vaaleana)  2x levitettynä
Huom. kun valitaan läpikuultava -käsittely määrää pohjalla oleva puu ja sen sävyvaihtelut miltä lopputulos näyttää.  Jos puu on tasasävyinen on lopputulos myös tasasävyinen ja jos puu on kirjava, on lopputulos eläväpintaisempi. 

Koivu -sävy valitaan kun halutaan lopputuloksen olevan mahdollisimman lähellä puuvalmiin huonekalun sävyä.
"Koivu" -vaha, puumateriaali: tervaleppä
"Koivu" -vaha, puumateriaali: tervaleppäOsmo Color -puuvaha, sävyt: Lumi, Helmi, Sumu ja Silkki
JUVIn erikoiskäsittely: Billnäsin ruskea
(patinoitunut ruskea)
"Billnäsin ruskea" on JUVIn taiteellisen johtajan ja huonekalu suunnittelijan Kalle Vikkulan kehittämä ruskean sävy. Sävyn suunnittelussa haettiin vanhan talonpoikaishuonelun patinoitunutta ruskeaa. Käsittely tehdään mm. eri pigmenteistä ja pellavaöljylakasta. Pinta laseerataan ja lopuksi  tehdään kevyt patinointi.
Billnäsin ruskea

Billnäsin ruskea

Billnäsin ruskeaJUVIn erikoiskäsittely: Eliitti Mahonki

Eliitti Mahonki -pintakäsittely on nimensä veroinen. Käsittelyssä haetaan tummaa, punertavan ruskeaa ja tyylikästä pintaa. Sävyn aikaan saamiseksi maalarimme sekoittaa eri pigmenttejä ja värikerroksia. Lopuksi pintaan levitetään pellavaöljylakka antamaan suojaa.
"Eliitti Mahonki"
"Eliitti Mahonki" piirongin rungossa  
(laatikon päädyissä vaalea vaha)
"Eliitti Mahonki"
Kommentit

Suositut tekstit