Syksyn juhlat

Juvin tuolimallit www.juvi.fi
 Iltojen pimetessä on aika kokoontua yhteen ja sytyttää kynttilät ja pihavalot. Syyskuun illat ovat vielä lämpimiä ja kesälomien jälkeen on mukavaa kutsua ystävät kylään. Juhlan aiheena olkoon vaikka pihan liiankin runsaasta omenasadosta nauttiminen omenaisten reseptien muodossa. Tarpeeksi pitkän juhlapöydän saa järjestettyä pistämällä useamman pöydän peräkkäin. Ruokapöytä, kirjoituspöytä ja sivupöytä muodostavat jo aivan kunnioitettavan kokoisen juhlapöydän. Eikä kotona järjestettävät juhlat ole koskaan niin muodolliset, että kaikille vieraille pitäisi riittää samanlainen tuoli. Pöydän ympärille kootaan riittävä määrä istuimia talon muista tiloista. Penkit, jakkarat, tuolit - kaikki kerätään kauniiksi ryhmäksi. Tunnelmallinen juhlatila voi olla vaikka tyhjä navetan ylinen, joka lampuilla ja hyvällä ruualla saadaan muutettua juhlan henkeen sopivaksi. Jos nyt ei satu olemaan tyhjää navettaa pihan perällä, niin juhlapöytä voidaan nostaa terassille tai vaikka olohuoneeseen, jotta kaikki mahtuvat saman pöydän ääreen.

Vanhoissa maalaistaloissa erilaiset klaffipöydät, jotka voitiin nostaa sivuun arkena ja avata kun pöytätilaa taas tarvittiin, ovat olleet suosittuja. Klaffipöytä on pieni sivupöytä silloin, kun sitä ei pöytänä muuten tarvita. Perhejuhlia ja joulua järjestettäessä se tuo kuitenkin arvokasta pöytätilaa ja kaikki vieraat saadaan saman pöydän ääreen istumaan. Klaffipöytä toimii myös pienen keittiön tai yksiön ruokapöytänä ja pöydässä olevat kuusi laatikkoa tuovat nykyasunnoissa arvostettua säilytystilaa.

Kiinnostuitko? Katso kuvat klaffipöydästä : www.juvikauppa.fi
Pöytätilan käydessä vähiin juomatarjoilu tai buffet-pöytä voidaan järjestää erilliselle tasolle. Etukäteen suunnittelu vähentää isäntäparin työtä juhlissa. Näissä juhlissa siniseksi maalattu keittiösaareke toi lisätasoa ja tarjoilutilaa ja vieraat saivat itse hakea lasintäytettä sille osoitetusta paikasta. 

Ihanat kuvat on alunperin julkaistu Terassi-lehdessä ja ovat Frida Steinerin käsialaa. Katso lisää kuvia näistä tunnelmallisista juhlista: Koti kaupungin laidalla -blogista.

kirjoitti: Aino-Maria

Tutustu JUVIn  jatkettaviin ruokapöytiin. 

Osta verkkokaupastamme: www.juvikauppa.fi

Kommentit

Suositut tekstit