Vaaleansininen tyttövauvan huoneVauvanhuone

"Ylimääräistä" makuuhuonetta aikanaan maalatessa oli takaraivossa jollainlailla ajatus lastenhuoneesta, mutta varsinaista "baby blue" -väriä ei silloin ollut hakusessa. Maalikaupan värilastusta valittu hempeän vaalean sininen osoittautui yllättävät voimakkaaksi siniseksi, eikä "ylimääräisestä" huoneesta tullut ihan niin raikkaan oloista kun suunnitelmiin kuului. Uudestaan en kuitenkaan jaksanut lähteä seiniä maalaamaan ja kun vuosien kuluttua vauva ilmoitti tulostaan totesin, että välttää väri tytönkin huoneeseen. Seinien väri pitäisi valita viimeisenä, mutta tässä tapauksessa muut värit sitten valittiin seinien mukaan. Loppujen lopuksi kokonaisuudesta tuli ihanan toimiva ja huonekalujen väreillä sain seinätkin tuntumaan oikean värisiltä.

Vauvanhoitotason ja sen alle komuutin vahasin Osmo Colorin vaalean harmaalla 3115

Tornikaapista tuli hyvin toimiva ja kaunis vaatekaappi pienen prinsessan vaatteille. Täydellinen vauvan vaaleanpunainen sekoitettiin valkoisesta ja  ripauksesta punaista Osmo vahaa.

Kustavilainen senkki sopi kuin nakutettu ikkunan alle.

Vanha kehto oli vuosia sitten pitkään ulkosäilytyksessä, eikä sitä oltu käytetty vuosikymmeniin muuna kuin ehkä hevosten syöttökaukalona. Haju oli sen mukainen. Kehto sai osakseen rakkautta ja hellän pesun Allbäckin pellavaöljysuovalla. Harkitsin hetkellisesti sen uudelleen maalaamista pellavaöljymaaleilla, mutta alkuperäinen maalipinta oli niin kaunis, etten raaskinut sitä peittää. Sellakkaamalla kehdon suljin vanhan pinnan ja sain kehdosta hajuttoman. Muuta käsittelyä vanha mööpeli ei enää tarvinnutkaan. Pieni lastentuoli ja piironki taustalla ovat JUVIn vanhempaa tuotantoa.
 
 

Tämän kirjoitti: Aino-Maria
 

Suositut tekstit