Peittävä Osmo Color-puuvahaus - Kustavilainen peili


Seuraavassa katsotaan kuinka JUVIn kustavilainen peili vaihtaa väriä. Lähtökohtana on puuvalmis eli pintakäsittelemätön peili (55 x 70 cm).

Pintaan levitetään Osmo Colorin -puuvaha,
Sävy: Valkoinen (3112)Aluksi peili irrotetaan kehyksestä. Se liukuu pois paikaltaan, kun peiliä vedetään ylös päin.


Tehdään kevyt alkuhionta (hiomakarkeus 180 tai hienompi).
Hionnan tarkoitus on poistaa lika ja avata hiukan puuta ottamaan vastaan pintakäsittelyaine.Kun hionta on suoritettu, poistetaan pölyt harjalla tai kuivalla rätillä. Älä kastele/ kostuta pintaa!Sitten ollaankin valmiita aloittamaan värin levittäminen pintaan. Tällä kertaa käsittelyaineena on Osmo Colorin -puuvaha, sävy: Valkoinen.Vaha sekoitetaan hyvin esim. puutikullaOsmo Color peittävä vaha levitetään pintaan vaahtomuovi- tai tavallisella siveltimellä. Vinkki: kannattaa vahata ensin poikkisyin ja heti perään (vahan vielä ollessa märkää) puun syiden suuntaisesti. Näin saadaan vähemmillä käsittelykerroilla peittävämpi lopputulos.
Annetaan kuivua 12-24 tuntia.


Vaahtomuovisiveltimen muotoiltu kärki helpottaa urien ja kolojen pintakäsittelyä.
Kun ensimmäinen vahapinta on kuivunut, tehdään välihionta. Puu nostaa aina pintakäsittelyaineesta kastuessaan syitä pystyyn, jolloin pinta on kuivana karkean tuntuinen. Tämä tasoitetaan kevyellä hionnalla (hiontakarkeus 180 tai hienompi).
Kun välihionta on suoritettu, poistetaan hiontapölyt kuivalla rätillä tai harjalla.Riippuen halutusta peittävyysasteesta, levitetään vaha kerroksia samaan tyyliin, kuin edellä on ohjeistettu. On parempi levittää usempi ohut kuin yksi paksu kerros vahaa. Kyseiseen peiliin levitettiin kolme vahakerrosta.


Lopuksi hiotaan kaikki karkeus pois (hiontakarkeus 240 tai hienompi). Pyyhitään pölyt pois kostealla rätillä.Valmista tuli!


Kurkkaa:  Antiikkikäsittely "Tee-se-itse"

                                Keittiötikkaan antiikkikäsittelyKatso myös:  JUVIn pintakäsittely opasvideot


Suositut tekstit