Vaatekaapissa lasiovet?

Voiko vaatekaapissa olla lasiovet? Monen korvaan moinen kuulostaa mahdottomalta tai ainakin tuo mieleen vaatepinojen jatkuvan järjestelyn, ettei kaikille paljastu karderoopin sekasorto. Tällaiseen ongelmaan on ratkaisu, ellet ole niitä innoikkaimpia vaatekaapin järjestelijöitä, nimittäin verhot!

Lasiovet tuovat aina tiettyä keveyttä ja tilantuntua sisustukseen. Aikaisemmassa Huvilan sisustus- kirjoituksessa on kuvia keittiöstä, jossa yläkaapit ovat lasiovisia. Ovien sisäpuolille on kiinnitetty huvilan henkeen sopivat verhot. Samanlaista tunnelmaa ei saavuteta, kun käytetään puuovisia kaappeja.
Sama systeemi toimii hienosti vaatekaapeissa. Kun valitset täyspuiset vaatekaapit, on verhojen kiinnittäminen vaivatonta. Kangaskaupoista saa verhovaijeria ja -koukkuja.


Kuvassa 2x vaatekaappi (L. 75 x S. 52 x K. 195 cm), toinen umpiovilla ja toinen lasiruutuovilla. Kaapit on vahattu Osmo Colorin puuvahalla, sävy: Luonnonvalkoinen.

Eikö olekin totta, että kokonaisuuden herkullisuuden luo nimenomaan lasiovellinen kaappi, johon on valittu kauniit verhot. Lasiovet antavat keveyttä ja luovuutta kokonaisuudelle. Itseasiassa lasiovellinen vaatekaappi kuulostaakin aikalailla mainiolta idealta? :)
JUVI-vaatekaappeja löytyy useilla ovimalleilla; on erilaisia puu- ja lasiovia. Kuvassa on lasisalmiakki -oviset vaatekaapit. Tämä 115 cm leveä vaatekaappikokonaisuus muodostuu seuraavasti: 1-ovinen vaatekaappi (L. 40 x S. 52 x K. 195 cm), 2-ovinen vaatekaappi (L.75 x S. 52 x K. 195 cm) ja alalaatikosto (L. 115 x S. 52 x K. 45 cm). Kokonaisuuden päälle on saatavilla yhtenäinen kansilevy tai yläkoristelista. Kuvassa vaatekaappien päälle on sijoitettu kansilevy.

Puuvalmis - värin päätät sinä!


Kaikkien ovien ei tarvitse olla samanlaiset. Voit yhdistellä erilaisia umpi- ja lasiovia, niin paljon kuin rohkeutta riittää. Näin erottuvimmat ja taidokkaimmat kokonaisuudet usein syntyvätkin.

Kuvassa: Lasiovinen vaatekaappi (L. 75 x S. 52 x K. 195 cm), Kapea vaatekaappi laatikoilla (=paitakaappi + 5-laatikkoa; L. 40 x S. 52 x K. 195 cm) ja puuovinen vaatekaappi (L. 75 x S. 52 x K. 195 cm). Kokonaisuuden päälle on sijoitettu yhtenäinen koristelista (190 x 52 cm)

Lasiovinen vaatekaappirivi on maalattu vaaleanharmaaksi ja oviin on kiinnitetty sävymaailmaan sopivat ruutuverhot. Alle on sijoitettu alalaatikostot. Näin saadaan kätevää lisäsäilytystilaa ja hyödynnettyä koko huonekorkeus.


Verhot kiinnitetään ovien sisäpuolelle verhovaijerilla ja koukuilla. Täyspuisessa JUVI-kaapissa koukut ja ruuvit pysyvät hyvin kiinni, kun taas lastulevystä tai MDF- levystä valmistetuissa kalusteissa levymassa voi antaa periksi ja murentua.

Verhovaijeri pujotetaan kankaaseen ommellun vaijerikujan läpi ja kiinnitetään koukkuihin. Muista että vaijeri ei saa olla liian pitkä, muuten verho ei kiristy kauniisti. On myös hyvä jättää n. 1-2 cm kangasvara, joka jää vaijerikujan toiselle puolelle, jotta verho peittää myös lasiovien ylä- ja alareunat, kun se on kiristetty paikoilleen. (Kuvassa mainittu kangasvara on alareunassa käden kohdalla).

Tässäpä näyttävä kokonaisuus tyylikkäänä kustavilaisharmaana. Keskimmäiseksi kaapiksi on valittu lasiovellinen malli ja sivuille puuoviset kaapit. Verhot haluttiin tässä tapaukessa jättää pois, jotta kauniit leningit eivät jää peittoon :).Kokonaisuuden mitat: L. 225 x S. 52 x K. 238 cm


Vinkki:

JUVIn sekä lasi- että puuovisissa vaatekaapeissa ovien lasi- ja puupeilit ovat kiinni puulistoilla. Puulistat irroittamalla lasin tai puupeilin saa siis pois. Tilalle voi vaihtaa vaikkapa peililasit. Siinäpä vasta tilantuntu lisääntyykin :).  Jos nyt valitset puuovisen JUVI-vaatekaappin, on mukava tietää että myöhemmin voit vaihtaa puupeilin tilalle lasin tai peililasin.Lue lisää JUVIn täyspuisista vaatekaapeista TÄÄLTÄ
Kurkkaa näyttävää Isännänvaatekaappia TÄÄLTÄ
Nettisivuilla on tarkempia mittoja, malleja ja
infoa täyspuisista JUVI-vaatekaapeista
Tämän kirjoitti:  Elisa

Suositut tekstit