Leikitään väreillä!


Sisustuksessa erilaiset yksityiskohdat ja mielenkiintoiset katseenkiinnittäjät antavat interiööriin persoonallisen silauksen, joka kertoo jotain sisustajastaan. Tämä ei tarkoita, että sisustus tarvitsisi täyttää yksityiskohdilla ja kikkailulla, mutta kun katseenkiinnittäjiä on muutamia, tekevät ne sisustuksesta kiehtovan ja mieleenpainuvan. 
Vitriinikokonaisuus
L.125 x S. 42 x K. 222 cm

Tuntuu että me suomalaiset olemme usein tottuneet valitsemaan sen tavanomaisen vaihtoehdon ja päädymme vain harvoin uuteen ja jännittävään valintaan.  

Kodin värivalinnoissa voi tehdä hauskoja ratkaisuja ja leikkiä uusilla ideoilla, jotka antavat sisustukseen sitä jotain. Esimerkiksi huonekalun maalaamisessa kahden värin käyttö on mainio idea, kun huonekaluun halutaan saada näyttävyyttä ja erottuvuutta.

Vaikka haluttaisiin yksinkertaista, senkään ei tarvitse olla tylsää. Kuvan valkoinen vitriini on selkeä ja kaunis, mutta ei täysin tavallinen. Viileän vaaleansininen sisäosa nostaa vitriinin aivan uudelle tasolle; se on hillitty ja mukautuva, mutta kuitenkin yksilöllinen ja mielenkiintoinen.

Tarvitseeko uuden huonekalun olla kokonaan valkoinen tai musta tai muuten vain yksivärinen?  Kun vitriinin tai kaapin sisäosan maalaa eri värillä kuin ulkopinnan, saadaan huonekaluun uutta ulottuvuutta ja harkittua ilmettä.

Tekisi mieli täyttää kaapin hyllyt kauniilla kipoilla ja kupeilla. Vaaleat astiastot piirtyvät kauniisti esille vaaleansinistä pintaa vasten.

Rohkea valitsee sekä ulko- että sisäpintaan väriä! Tämä vitiini on maalattu vanhanpunaisella ja sisäpinnan raikastaa pirteä vaaleansininen.

  
Vanhan punainen vitriini
(L. 85 x S. 43 x K. 227 cm)


Lasikylkivitriini
L. 60 x S. 40 x. K.185 cm
Kapean vitriinikaapin sisäosan sävyksi on valittu tyylikäs savi. Valkoinen ja tummaharmaa toimivat yhteen loistavasti antaen huonekalulle sen ansaitseman elegantin ilmeen.
Merensinisen renginkaapin sisäosa on valkoinen. Oven siro salmiakkilista nouseen kauniisti esille vaaleaa taustaa vasten.Myös umpiovisen kaapin sisäosaan voi rohkeasti valita toisen värin kuin ulkopintaan. Mielestäni kiva idea on laittaa  jokin räiskyvä ja hiukan yllättävä sävy tavanomaisella värillä maalatun kaapin sisäpuolelle, esim. pähkinänsävyyn petsatun vaatekaapin sisälle kirkas turkoosi tai valkoisen senkin sisäpuolelle hempeä vaaleanpunainen?Keltainen ja harmaa on loistava väriyhdistelmä. Kuvan kartanonkeltaisen TV-kaapin umpiovien takaa paljastuu rauhallinen kustavilaisharmaa.


TV-kaappi (L.135 x S.45 x K. 162 cm)
Siinä muutama kuva "sisäosa - eri - sävyyn"  pintakäsitellyistä huonekaluistamme. Värin valitsemisella vaikutetaan koko huonekalun ilmeeseen. Sama tuote on aivan eri näköinen kiiltävänä mustana ja antiikkikäsiteltynä helmenharmaana.  Kivan lisämausteen antaa kahden tai vaikkapa kolmen eri sävyn käyttö huonekalun maalaamisessa.
Lue myös:  Värillä on väliä!
                 Värin valitseminen

Innostu pintakäsittelemään itse!
Kurkkaa täältä ohjeet "Tee - se - itse" antiikkikäsittelyynTämän kirjoitti:  Elisa
Suositut tekstit