Lastenhuone - turvallinen leikkiympäristö

Lastenhuoneet ovat ehkä hauskimpia tiloja sisustaa. Mielikuvitusta saa käyttää vapaasti! Väreillä ja erilaisilla kuvioilla esim. tapeteilla, seinätarroilla, koristemaalauksilla ym. on hauska leikkiä ja niillä saadaan kivoja ja mielenkiintoisia ratkaisuja aikaiseksi. Lapsilla on usein hauskoja ideoita - heillä kun mielikuvitus laukkaa! Juttele siis lapsen kanssa -  voitte keksiä yhdessä uusia loistavia ideoita lastenhuoneen sisustuspulmiin.

Turvallisuus ennen kaikkea

Lastenhuone tehdään lasten ehdoilla. Sen täytyy ennen kaikkea olla turvallinen leikkipaikka. Teräviä kulmia ja lasipintoja on hyvä välttää. Pistorasioihin kannattaa laittaa suojatulpat. Huteria ja helposti kaatuvia kalusteita ei tule sijoittaa lastenhuoneeseen - koskaan ei tiedä milloin lapset keksivät leikkiä vuorikiipeilijää... 

"JUVIsta tukevia kunnon puuhuonekaluja"


Tässä lastenhuoneessa on sisustettu JUVI:lla. JUVIn täyspuiset huonekalut ovat tukevia ja kestäviä. Täällä on turvallista leikkiä! Sänkynä toimii Verona -sänky, joka on päästävedettävä. Nyt kun lapsi on pieni, riittää lyhyt sänky. Kun lapsi kasvaa, sänky kasvaa mukana. Täyspitkänä sänkyyn menee 80x200 cm patja. Sängyn viereen on sijoitettu JUVIn Kustavilaistyylinen Verona-komuutti, joka kätkee sisäänsä lelukorit ja satukirjat.


Kustavilainen Medaljonki-tuoli on hyvä satutuoli. Siihen voi äiti tai isä istua lukemaan iltasatua ja samalla olla huoneessa lapsen turvana, niin kauan kuin pieni nukahtaa.


Pintakäsittelyaineeksi lapsen huoneeseen on valittu myrkyttömiä maitomaaleja (VOC-vapaa #vocfree). JUVIssa myymme aitoja Old-Fashioned Milkpaint Companyn maitomaaleja. Maitomaalit antavat kauniin mattapintaisen lopputuloksen. Sängyn kermanvalkoinen sävy sopii nätisti tumman beigeen seinään. Maitomaaleilla saa myös tehtyä upeita antiikkikäsittelyjä. Verona-komuutti on antiikkikäsitelty kustavilaisharmaalla.
Muistilista lapsen huoneeseen:

- Hengittävät ja turvalliset materiaalit
- Tukevat ja kestävät huonekalut
- Laadukkaat, myrkyttömät pintakäsittelyaineet
- Älä hanki "kertakäyttö-huonekaluja" - edes lastenhuoneeseen
- Iloinen mieli ja paljon leikkiä! Kommentit

Suositut tekstit