Ranskalainen valkokalkki

JUVIn Ranskalaisella valkokalkkipintakäsittelyllä saadaan aikaan "raffia" vanhannäköistä pintaa. Yleisilme on vaalea, mutta pinta on mielenkiintoisempi kuin tavallinen peittävä pinta.


Piironki (85x45x75 cm)

Kaappi (84x34x147 cm)
Ranskalainen valkokalkki käsittely tehdään seuraavasti:

1. Puuvalmiin huonekalun pintaan levitetään etikkapetsi.
Tämä on vanhanajan petsi, jonka voi tehdä kotikonstein;  otetaan tuopillinen väkiviinaetikkaa ja teräsvillaa 1-2 kourallista. Teräsvilla upotetaan etikan sekaan ja purkin annetaan seistä kolme päivää ilman kantta. Tämän jälkeen etikkapetsi kaadetaan esim. vanhan t-paidan läpi toiseen astiaan. Näin petsistä siivilöidään teräsvillanjäämät pois. Etikkapetsi on valmista ja sen siveleminen pintaan voidaan aloittaa. Kuivuminen kestää n. 8 h. Puumateriaali vaikuttaa etikkapetsin väriin dramaattisesti, esim. tammi muuttuu mustaksi kun taas tervaleppä tumman pähkinäpuun sävyiseksi.

2. Kun petsikerros on kuiva pintaan levitetään maitomaali, Old fashioned milkpaint (JUVIsta saa ja sävyjä löytyy useita). Maitomaali kuivuu noin kahdessa tunnissa.
Lue maitomaalista lisää täältä: http://juvilifestyle.blogspot.com/2011/08/maitomaali.html

3. Tämän jälkeen pintaan tehdään hionta ja samalla kulutukset. Antiikkikulutukset tehdään hiomalla hiekkapaperilla valkoista maitomaalia pois, siten että tumma etikkapetsi tulee alta esiin. Ranskalaisessa valkokalkkikäsittelyssä kulutukset saavat olla rajut, näin saavutetaan kaunis ja antiikkinen pinta.
Kohtiin jotka aidostikin kuluvat enemmän voidaan tehdä vahvemmat kulutukset. Näitä ovat esim. kulmat, reunat, vedinten kohdat..

4. Lopuksi poistetaan hiontapölyt kuivalla harjalla ja viimeistelyksi sivellään keitetty pellavaöljy antamaan suojan pinnalle.


 

 Kommentit

Suositut tekstit