JUVI Tuolit - Osa 1 - Puukantiset tuolit


Design JUVI Finland:

JUVIssa me suunnittelemme huonekalumme itse. JUVI on suomalaista muotoilua suomalaiseen kotiin.  Monien JUVIn mallien suunnittelun perustana on rakkaus vanhoihin antiikkihuonekaluihin. Vaikka huonekalujemme ideat ovat jopa 300 vuotta vanhoja ja ajan saatossa helmeksi hioutuneita, suunnittelemme uudet JUVIt kuitenkin nykyajan ihmisille ja tämän päivän tarpeisiin. 

JUVI Design näkyy myös tuolimalleissamme. Huolellisen muotoilun ja puusepän kädenjäljen huomaa mm. istuinmukavuudessa, hienoissa yksityiskohdissa ja ennen kaikkea taidokkaissa rakenteissa ja liitoksissa. Tämä tarkoittaa kestävyyttä. Tukevina tuolit pitää huolellisesti tehdyt liitokset ja jalkojen H-ristikko, jollainen tehdastekoisista tuoleista usein puuttuu. Myöskään esteettisyys ei tule loukatuksi, koska kiiltäviä 6-koloruuveja ei JUVIn tuoleissa käytetä. 


H-ristikko tekee tuolien rakenteesta tukevanJUVI Tuolimallit:

JUVIn mallistoon kuuluu laaja valikoima erilaisia tuoleja; on puukantisia ja pehmustettuja, suoralinjaisia ja muodokkaita, käsinojilla ja ilman. Monet kovakantisista tuoleistamme on JUVI suunnitellut esikuvanaan 1800-luvun talonpoikaiset tuolimallit, vaikkakin nykypäivän vaatimukset on niiden muotoilussa otettu huomioon. Vuosien varrella JUVI-tuoleista on tullut klassikoita, onhan niitä vamistettu jo 80-luvulta saakka. Näitä ovat mm. Kustavilainen 4-pinna tuoli, Talonpoikaisbiedermeier-tuolit ja Bellman-tuoli.

Pehmustettujen JUVI-tuolien klassikoihin kuuluu mm. Kartano Bellman-tuoli, Medaljonki-tuoli ja Varhaisrokokoo-tuoli. Käsinojallisia tuoleja löytyy myös laaja valikoima.


Puukantiset JUVI-tuolit:


4-PINNA TUOLI

puuvalmiina


maalattuna

JUGEND-TUOLI
 

 JUVIn Jugend-tuolin muotoilu on suoralinjaista ja kaunista, suomalaista silmää hivelevää taidetta. Se on näyttävä tuoli, korkean selkänojansa ansiosta ja siten antaa ryhdikkyyttä ruokailuryhmälle.Jugend-tuoli puuvalmiina

 
Valkoiseksi maalattuna Jugend-tuolit ja pöytäJugend-tuolien siro ja yksinkertainen muotoilu sopii kauniisti myös modernin neliöpöydän kaveriksi. Jugend-ajalla, 1900-luvun alussa, olivat tummat puun sävyt yleisiä, mutta mm. Eliel Saarinen käytti rohkeasti myös valkoista Jugend-huonekaluissaan. Vaaleat sävyt antavat raikkautta tälle luonnonläheiselle tyylisuunnalle, joskin JUVIn Jugend-tuoli on yhtä kaunis tummana kuin vaaleanakin.


Jugend-tuolit on vahattu konjakin sävyyn
Sama sävy toistuu ruokapöydän kannessa

BELLMAN-TUOLI

Puuvalmiina

 Bellman-tuolit ovaalin ruokapöydän ympärillä

 
Bellman-tuolit vaaleaksi vahattunaHabitaressa JUVIn ständillä näytettiin kuinka tuoli vaihtaa väriä. Bellman-tuoli maalattiin Allbäckin pellavaöljymaaleilla Englanninpunaiseksi.
TALONPOIKAISBIEDERMEIER- TUOLIT

Valmistamme kahta mallia Talonpoikaisbiedermeier-tuolista;

Leveä selkänojainenTalonpoikaisbiedermeier-tuolin selkänojan muotoilu on sellainen, että se tukee selkää ainutlaatuisella tavalla, olipa istuja pieni tai iso.

Tervetuloa koe-istumaan!

Tämä tuoli on erinomainen esim. illalliskutsujen järjestäjälle, joka istuu ruokapöydän ääressä vieraittensa kanssa vaikkapa koko illan.  Myös työmyyrälle tai opiskelijalle tuoli on työpöydän ääreen hyvä ja ergonominen valinta istuinmukavuutensa ansiosta.

  2-poikkipuu selkänojainen

 
Kartanonkeltaiseksi maalattuna
Lue lisää JUVIn tuoleista  TÄÄLTÄ


Tämän kirjoitti:  Elisa

Suositut tekstit